Thursday, November 10, 2011

På kontoret


                 ­­

När vi inte är ute i de olika områdena så arbetar vi från UDRC:s kontor i Bhubaneshwar. Här jobbar ca 10 personer med att ge administrativt och finansiellt stöd till invånarna i slumområdena. UDRC:s målsättning är att skapa drägliga bostadsförhållanden för de fattiga. Detta kan ske genom att se till att områden uppgraderas genom tillförsel av vatten, avlopp, dränering, el eller nya förbättrade byggnader. Alternativt kan de boende förflyttas till ett helt nytt område, om de är utsatta för säkerhetsrisk p.g.a. översvämningar, jorderosioner mm. En viktig del i arbetet är också att se till att invånarna får laglig rätt till sina bostäder.   

Under flera dagar har vi och vår kollega Mansi arbetat med att sammanställa och analysera information från den kartläggning Mahila Milan har genomfört i de 14 ”slumområdena” i Cuttack, som ingår i ”The ring-road-project”.  Vi har fokuserat på den data som vi anser är viktig att beakta när planförslaget ska arbetas fram. Det handlar främst om användning av privata och offentliga ytor samt de behov av ytor och funktioner som de boende har och hur det påverkar designen av det nya området. Bland annat har vi tittat närmare på vilka ytkrävande verksamhet invånarna bedriver, om man äger fordon, hur många handikappade det finns i områdena samt hur många barn det finns i förskole- och skolålder.




Eftersom vi saknar vissa uppgifter åkte vi i veckan till Mahila Milans kontor i Cuttack. Där träffade vi kvinnor från Mahila Milan samt representanter från fyra av de 14 slumområdena.  Vi diskuterade de uppgifter som behöver kompletteras och hur detta kan göras. Efter mötet åkte vi ut till två av områdena för att fördjupa vår platsanalys och intervjua några av de boende.  




No comments:

Post a Comment