Sunday, September 5, 2010

Välkomna till vår blogg!

Här kommer ni att kunna följa vårt arbete och vår vardag under de månader som vi befinner oss i Orissa, Indien. Vi, Ingrid Svenkvist och Anna Olsson är här genom Arkitekter utan gränser (ASF) Sverige, medan Anna Engvall är här genom Wernstedtstipendiet från Chalmers.

En av de frågor Arkitekter utan gränser (ASF) fokuserar på är hur människors villkor i slumområden kan förbättras i takt med att allt fler flyttar in till städer runt om i världen. 2008 var det första gången som mer människor bodde i staden än på landsbygden. Enligt UN-HABITAT bor en tredjedel av dessa i en slum och antalet växer explosionsartat. ASF samarbetar med den indiska organisationen SPARC för ett ömsidigt utbyte av kunskaper och erfarenheter med inriktning på hållbar utveckling av städer. Det är som ett led i detta samarbete som vi här. Huvudsakligen kommer vi att befinna oss i Bhubaneswar i provinsen Orissa i östra Indien för att delta i de projekt som SPARC jobbar med där. Men just nu är vi i Bombay, eller Mumbai som är det officiella namnet.

Mer om det senare liksom vilka vi, ASF och SPARC är.

1 comment:

  1. Toppen att ni kommit fram till Bombay och att bloggen kommit igång. Hälsa så mycket till Sheela Patel och Sundar Burra. Lycka till med resan till Orissa! Dick Urban

    ReplyDelete