Friday, October 15, 2010

Rainy day

Just när vi trodde att monsunen definitivt passerat Orissa verkar något som nästan liknar ett ihållande svenskt höstregn ha drabbat oss. Regnet gör temperaturen betydligt drägligare. I natt var första natten det gick att sova utan fläkt eller AC. Vi vaknade däremot av att det regnade in i hotellrummet här i Puri. Det gör att man funderar över hur de har det ute i Gokha eller Mangala en dag som denna. Hur mycket vatten letar sig in genom halmtaken? Hur påverkas lerputsen av det ihållande regnet? Förra gången vi var i Puri hamnade vi i ett rejält ösregn och upplevde hur snabbt gatorna mitt inne i stan fylldes med flera decimeter högt vatten. Avrinningen på de leriga vägarna ute i slummen är nog inte så mycket bättre. Det är lätt att förstå varför de bygger sina hus med veranda och entré en halvmeter upphöjt från marken.

Vi är alltså tillbaka i Puri. Det är Durga-festival och kontoret i Bhubaneswar är stängt några dar. Igår var vi ute i områdena tillsammans med Tulasi och en annan kille från NSDF här i Puri. Vi kollade sånt vi missat sist och upptäckte även en del nytt. Vi har nu sällskap av Lena & Emma från BTH som är här för att skriva sitt examensarbete. Kul med lite nya influenser och att höra deras reflektioner kring områdena.

Nu är det att knåpa ihop ett förslag till respektive områdes utformning. Ingrid och jag har knappt 2 veckor kvar av vår vistelse och det börjar kännas som det finns en del kvar att göra. Eller det finns en del kvar som vi skulle vilja hinna med att göra… Projektet i Puri är ju fortfarande i ett inledande skede och kommer att fortsätta och förändras långt efter det att vi åkt hem.


Läcker det in?

No comments:

Post a Comment